Foto/ Općina Centar donirala Domu zdravlja Vrazova maske

U okviru kontinuirane podrške JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo danas su predstavnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar zajedno sa predstavnicama Zdravstvenog savjeta Općine Centar, uručili donaciju u vidu 5.000 zaštitnih maski za potrebe Doma zdravlja Vrazova, te 6.500 zaštitnih maski za 13 ambulanti porodične medicine na području ove lokalne zajednice.

Imajući u vidu vrlo složenu situaciju po pitanju koronavirusa i svakodnevno bilježenje sve većeg broja zaraženih, Općina Centar od mjeseca marta, odnosno od početka izbijanja pandemije, poduzima sve kako bi osigurala neophodnu zaštitu kako medicinskog osoblja, tako i pacijenata. Amela Kečo, direktorica OJ Dom zdravlja Vrazova, zahvalila je Općini Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem što je uvijek na usluzi medicinskom sektoru, iako zdravstvo nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

“Općina Centar nam je sve ovo vrijeme desna ruka u borbi protiv pandemije. Zahvaljujući ovoj lokalnoj zajednici, u martu smo, prema našoj specifikaciji, a što je važno naglasiti, uspjeli da obezbijedimo potrebnu i vrlo kvalitetnu opremu u vidu maski, rukavica i zaštitnih odijela. Također, dobili smo termalnu kameru i trijažni kontejner, a u pripremi je i postavljanje tunela ispred trijažnog kontejnera, te isrped covid ambulante, kako bi se pacijenti mogli skloniti od kiše i snijega,” izjavila je Kečo, dodavši kako je podrška svih općinskih službi, a posebno Zdravstvenog savjeta Općine, važna ne samo u materijalnom pogledu, već i u podršci kada je u pitanju implementacija prijedloga i projekata.

Predstavnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar iskazali su zadovoljstvo što se donacije pokazuju svrsishodnim, te su istakli da je to najmanje što se može učiniti za medicinski kadar koji je prvi na frontu odbrane od pandemije koronavirusa.