Foto/ Semir Efendić dobio presudu protiv Fahrudina Radončića zbog klevete

Fahrudin Radončić dužan je da plati 2.000 KM Semiru Efendiću, kao i sudske troškove zbog kleveta izrečenih u 2018. godini prilikom gostovanja u emisiji Pressing na televiziji N1.

Na svom Facebook profilu danas je Načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić, objavio da prema presudi Općinskog suda u Sarajevu, Fahrudin Radončić je dužan da mu isplati sumu novca u vrijednosti od 2.000 KM u roku od 30 dana, ali i da pokrije sudske troškove zbog kleveta koje je Radončić izrekao u 2018. godini tokom gostovanja u emisiji Pressing na televiziji N1, gdje je Efendića nazvao “klerofašista”, te je izjavio da je “povezan sa kriminalom” i slično.

Sud je zaključio da je Fahrudin Radončić, u navedenoj emisiji, iznio činjenične tvrdnje, te na ovaj način oklevetio Efendića, zato što Sudu nije priložio dokaz da su tvrdnje tačne.

Prilikom odlučivanja, sud je imao u vidu da je Efendić javna ličnost, te daje pitanje njegovog rada i djelovanja od javnog značaja.

“Samo postoji jedna velika razlika između toga kada se zaprimi prijava i kada se zaprimi presuda. Zbog toga očekujem da će i Dnevni avaz objaviti kako je predsjednik SBB-a Radončić zaprimio Presudu prema kojoj mi je dužan platiti 2.000 KM, plus sudske troškove i troškove zateznih kamata ukoliko bude odugovlačio sa procesom ili isplatom.” izjavio je Efendić na svojoj Facebook stranici.

Prije desetak dana zaprimio sam PRESUDU Općinskog suda u Sarajevu prema kojoj je Fahrudin Radončić dužan da mi plati…

Publicada por Semir Efendić en Jueves, 5 de noviembre de 2020