Hadžibajrić otvoreno: Prijete mojoj familiji i djeci, ali doći će i ponedjeljak pa ćemo rješavati

Na Baščaršijskom trgu održano je predstavljanje kandidata za načelnika Ibrahima Hadžibajrića i nosilaca listi za Stari Grad Nezavisne bosanskohercegovačke liste, SDP BiH, Naše stranke i Naroda i pravde.

Nosilac liste NBL-a za OV Stari Grad Mirza Batalović kazao je da Hadžibajrić treba podršku svih stranaka Četvorke. Podršku su dali i drugi kandidati.

Kandidat za načelnika Ibrahim Hadžibajrić kazao je u svom obraćanju da je danas ljut jer je dobio prijetnje upućene njegovoj familiji i djeci.

Ali proći će i to. Doći će ako bog da ponedjeljak pa ćemo rješavati. Osam i po godina je prošlo dok nismo došli do ovoga do čega smo došli do Četvorke, prije toga šestorke neki su nas izdali. Nadam se da ćemo u narednom periodu ostvariti ono što željno očekujem i nosim na plećima već punih osam godina“, kazao je Hadžibajrić.

Pozvao je glasače da u što većem broju izađu da glasaju za Četvorku i da bude apsolutna većina u OV.

I da se neke stvari koje su se mogle riješiti, a mi smo u ovih 12 godina većinom mojom zaslugom i onih ljudi koji su bili uz mene narpavili projekete vrijedne 113 miliona KM. Od viših nivoa vlasti dobili smo osam miliona KM. Moglo je to biti i puno više da smo imali normalno Vijeće, a mnogi građani to ne znaju“, kazao je Hadžibajrić.

On je kazao da se i prije sedam godina mogao riješiti problem sa prijevozom, izgradnja podzemne garaže, obnova Baščaršijskog trga.

Očekujem da građani Starog Grada izađu u što većem broju, i to očekujem u cijelom Kantonu Sarajevo“, kazao je Hadžibajrić.

Kandidati koji su se obraćali pozvali su birače da svoj glas daju Hadžibajriću i kandidatima četiri stranke.

Nosilac liste SDP BiH Malik Garibija kazao je da je Stari Grad općina koja je najviše pogođena krizom izazvanom koronavirusom.

Odgovornost nas ovdje koji sjedimo je velika. Nije lako ali mi na lokalnom nivou moramo učiniti sve da sklonimo bahate i arogantne ljude iz svih opština. Ovo nisu samo lokalni izbori već izbori u kojima ćemo odlučiti budućnost Sarajeva. Imamo viziju, program, imamo ljude koji su spremni da realizuju sve to. Izbori su između dva bloka SDA sa svojim satelitima i bloka Četvorke.

Ovo je više od koalicije, ovo je organizovana, programska, demokratska pobuna protiv hobotnice koja drži ovaj grad već deceniju. Za desetak dana imat ćemo novog starog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, imat ćemo većinu vijećnika. Ali pravi posao nas čeka već 16. novembra kada nas čeka upravljanje krizom. Čuvajmo Stari Grad“, kazao je Garibija.