I sutra magla i niska naoblaka, od utorka snijeg na planinama

Danas je u većem dijelu Bosne preovladavala dugotrajna magla i niska naoblaka, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Više sunčanog vremena je bilo u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica 1; Bugojno i Sarajevo 6; Zenica 7; Banja Luka, Gradačac, Prijedor i Tuzla 8; Ivan Sedlo i Sanski Most 9; Bijeljina i Doboj 10; Bihać 11; Livno 14; Široki Brijeg 16; Mostar i Neum 17; Grude i Trebinje 18 °C.

Sutra će u većem dijelu Bosne preovladavati magla ili niska naoblaka, dok će sunčanije biti u Hercegovini. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 °C, na jugu zemlje do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje od 15 do 19 °C.

U Sarajevu dugotrajna magla. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3 °C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 8 °C.

U ponedjeljak, prekosutra, prognozira se jače naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti kišu. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačne većinom južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 °C, na jugu zemlje do 18 °C.

U utorak kiša prije podne. Na planinama će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, dok se u Hercegovni prognozira umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 °C, na jugu zemlje do 15 °C.