Još jedan gubitak u nizu: BiH izgubila protiv Italije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se na Grbavici porazom od Italije od 0:2 u 6. kolu Lige nacija oprostila od druge sezone ovog takmičenja i elitnog ranga, odnosno Lige A.

Od samog početka utakmice se vidjela velika razlika u kvalitetu dvije ekipe, te su Azzurri na kraju zasluženo slavili, iako su i Zmajevi imali svoje prilike, posebno u prvom poluvremenu, kada su prijetili preko Krunića, Prevljaka i Gojaka.

Italijani su u oba poluvremena postigli po jedan gol, strijelci su bili Andrea Belotti i Domenico Berardi za 0:2 i Italijani su ovjerili prvo mjesto u grupi A.

Tako je Dušan Bajević okončao svoj selektorski mandat na klupi Zmajeva bez pobjede, a ekipu je vodio u osam utakmica. BiH je pod njegovim vodstvom upisala šest poraza i dva remija, te on s klupe odlazi kao nejneuspješniji selektor u historiji našeg nacionalnog tima.

Ovim porazom su se Zmajevi oprostili i od trećeg šešira pred žrijebanje grupa za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje tako zasigurno dočekuju u dosta podređenom položaju.

Spasa za Kenana Pirića na golu Zmajeva nije bilo u 22. minuti kada su Italijani došli do vodstva, kada je Belotti, iz prve pogodio  malu mrežu za vodstvo Azzurra od 0:1. U drugom poluvremenu, u 68. minuti Berardi je pogodio za 0:2 na Grbavici.

Tako su Italijani takmičenje u grupnoj fazi Lige nacija završili na prvom mjestu grupe A i plasirali se na završni turnir takmičenja.

Zmajevi su ubjedljivo posljednjeplasirani sa svega dva boda i od naredne sezone se vraćaju u Ligu B, prenosi Sport Centar.