Konaković o izjavi Nurkića: Napustio sam KK Bosna prije nego što ga je Trnovčević otkrio

Elmedin Konaković, bivši direktor KK Bosna, oglasio se na svom Facebook profilu nakon što je poznati košarkaš Jusuf Nurkić izjavio kako su Vujović i Konaković smatrali da on nije dovoljno dobar da bude u tuzlanskoj Slobodi i sarajevskoj Bosni.

Nurkić je izjavio za BHRT u emisiji Konačno petak da je bio na probama u tuzlanskoj Slobodi i sarajevskoj Bosni, ali da su tada Vujović i Konaković poručili da nije dovoljno dobar da bude dio ovih ekipa.

Elemdin Konaković je na svom Facebok profilu napisao kako je dobio više upita od novinara o izjavi poznatog bh. košarkaša, te da će svoj komentar dati nakon veoma bitne utakmice koju će naši reprezentativci igrati u nedjelju protiv Latvije.

Ali, Konaković je odlučio oktriti jedan detalj o spornoj situaciji sa Nurkićem:

“Možda samo jedan važan detalj. Nurkića je Trnovčević otkrio 2008. godine, a ja sam KK Bosna napustio 2007. godine. I nikada nisam bio predsjednik kluba, do 2007. godine sam bio direktor”, napisao je Konaković.

Nakon ove objave Konaković se oglasio i u komentarima, te je ušao nešto dublje u sve to.

“Ne radi se vjerovatno o lapsusu. Ljut je Juka od kad smo ga ružili kad je pobjegao iz reprezentacije, a nije se javio ljekarima ni direktoru. Ja sam tad bio predsjednik KSBiH. Druga je opcija da mu je menadžer Trnovčević rekao da ga je nudio, a to naravno nije istina. U mom vaktu sigurno nije”, dodao je Konaković.