Konferencija uoči sutrašnje utakmice: Važan nam je rezultat bez obzira da li je prijateljski meč

Konferencija za novinare “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje prijateljske utakmice sa Iranom održana je danas na stadionu “Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu.

Predstavnicima medija su se obratili trener u „A“ reprezentaciji Slaven Musa i golman Ibrahim Šehić.

Slaven Musa ističe da je važno ostvariti pozitivan rezultat i u prijateljskim mečevima.

Bitan nam je rezultat bez obzira na to što nas očekuje prijateljska utakmica. Sutra ćemo na teren da izvedemo najbolji tim za koji smatramo da može da ostvari povoljan rezultat, a to je pobjeda. Želimo da pružimo i priliku igračima koji su do sada manje igrali i koji su prvi put ovdje. Vjerovatno nećemo biti u mogućnosti da svima osiguramo minutažu, ali dobar dio njih će sutra igrati, naravno uz podršku iskusnijih igrača. Bez obzira ko sutra bude igrao mi želimo da pobijedimo i bitan nam je rezultat“, kazao je Musa.

Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH

Na pitanje šta očekuje u utakmicama Lige Nacija Musa je odgovorio:

Sutra nam je prva utakmica i fokusirali smo se na Iran o kojem nemamo puno podataka. Novi im je selektor i u ovoj godini su igrali samo jednu utakmicu, prije mjesec dana sa Uzbekistanom. Naš je fokus bio za sad na sutrašnjem protivniku, ali naravno ne možemo da ne razmišljamo o Nizozemskoj i Italiji. Eventualnom pobjedom u Amsterdamu imali bismo dobre šanse da ostanemo u Ligi 1. Nadam se da će svi igrači biti zdravi i spremni za te utakmice. Imamo problema i nedostajaće nam nekoliko igrača, ali mislim da ćemo se dobro pripremiti i ostvariti dobre rezultate“.

O izostanku Anela Ahmedhodžića ističe da nije na vrijeme stigla informacija o nedolasku od njegovog kluba, te se osvrnuo na kriterije poziva za igrače iz m:tel Premijer lige BiH.

Vodili smo se tim da igraju u svojim klubovima i da su praktično najbolji igrači svojih ekipa. Također, bitno nam je bilo da pokrivaju pozicije na kojim bismo u budućnosti mogli računati na njih“, dodao je.

Ibrahim Šehić kazao je da je svaka utakmica bitna kada se igra u dresu reprezentacije.

Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna, bez obzira je li prijateljska ili zvanična. Uvijek u dresu reprezentacije želimo da napravimo dobar rezultat. Nadam se da ćemo sutra ostvariti pobjedu i tako napraviti dobar uvod u utakmice Lige nacija“, kazao je prvi golman “A” reprezentacije.

Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH

Šehić očekuje da svi igrači pokažu da se na njih može računati u narednom periodu.

Svaka prijateljska utakmica je bitna da se testiraju novi igrači. Nadam se da ćemo napraviti ekipu koja može u budućnosti otići na veliko takmičenje, ali za to mora dosta stvari da funkcionišu dobro. Nadam se da ćemo u budućnosti uspjeti da ostvarimo plasman na veliko takmičenje“, zaključio je.

Nakon konferencije počeo je i trening bh. tima.