Metoda pokretanja vlastitog biznisa: Započnite sa direktnom prodajom

Ukoliko razmišljate o pokretanju vlastitog posla, nemojte odustati; nedavna istraživanja pokazuju kako strah od neuspjeha u poduzetništvu brzo pada iz godine u godinu.

Postoje industrije koje pružaju jake “sigurnosne mreže”, i uz to su se dokazale kao ekstremno otporne i u doba najvećih globalnih turbulencija. Jedan od tih sektora svakako je direktna prodaja.

Direktna prodaja danas je moderna industrija kojoj su na raspolaganju svi digitalni alati, no održavanje ličnog pristupa prema svakom kupcu i dalje je presudno.

Na globalnoj razini, samo kompanija Herbalife Nutrition ove je godine u prvih šest mjeseci ostvarila 2,6 milijardi dolara, što je rast od 8 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

Kako graditi biznis?

Ljudi koji se odvaže na direktnu prodaju mogu razviti i voditi tim nezavisnih distributera, što je put na kojem poduzetnički nastrojene osobe mogu samostalno graditi vlastiti posao. U 21. stoljeću, fleksibilnost zauzima visoko prvo mjesto na skali prioriteta.

Ljudima je važno da mogu raditi kad, koliko i kako žele. Važno im je, naravno, i da budu adekvatno isplaćeni za sav trud koji su uložili. Ekonomija direktne prodaje stvara nove mogućnosti za ljude, pod uvjetom da odaberu pravu firmu s kojom će graditi svoj biznis.

Ukoliko spadate u kategoriju osoba koje ozbiljno razmatraju ideju pokretanja vlastitog biznisa, ostaje pitanje kako, te uz što manji rizik, uspostaviti posao u kojem ćete sami moći postavljati uvjete. Prvi korak ka rješenju tog problema  jeste odabir pouzdanog partnera u sklopu direktne prodaje, prenosi telegram.hr