MUP RS: Građani i za vikend mogu podići lične dokumente

Povodom održavanja lokalnih izbora u BiH, danas i sutra, 14. i 15. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo je rad lokacija za izdavanje ličnih dokumenata na području Republike Srpske od 07,00 do 19,00 sati.

Građanima su na raspolaganju referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući i akvizicija.

U cilju preduzimanja mjera i radnji za bezbjedno održavanje lokalnih izbora u BiH ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske za nedjelju, 15. novembar ove godine u periodu od 00,00 do 24,00 sati.

U istom vremenskom intervalu na području Republike Srpske zabranjen je i saobraćaj za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Štab MUP-a RS „Izbori 2020“ zadužen je za planske aktivnosti u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu i održavanju povoljnog bezbjednosnog ambijenta za održavanje lokalnih izbora u BiH, 15. novembra ove godine. Štab je izvršio procjenu bezbjednosne situacije na području Republike Srpske i okruženja na osnovu kojeg se planiraju sve neophodne aktivnosti Ministarstva u narednom periodu, a sve u cilju bezbjednog i nesmetanog odvijanja izbornog procesa.