Na području općine Stari Grad radovi u ulici Isevića sokak

U općini Stari Grad, na Bistriku počeo projekat sanacije ulice Isevića sokak, koji je vrijedan 100.000 KM.

U općini Stari Grad nastavlja se realizacija infrastrukturnih projekata koji su planirani programom rada za 2020. godinu.

Iako su okolnosti otežane, a 2020. godina je donijela brojne teškoće i smanjen priliv sredstava u budžet, ova lokalna zajednica, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, ulaže maksimalne napore u realizaciju što većeg broja planiranih projekata s ciljem boljih uslova za građane. Među njima je i rekonstrukcija ulice Isevića sokak na Bistriku u čiju obnovu će biti uloženo oko 100.000 KM.

Ulica Isevića sokak je veoma lošem stanju, uništena velikim brojem prokopa. Prethodnih godina građani su iznosili inicijativu za njenu sanaciju, te je uvrštena u program rada za 2020. godinu. Radovi su počeli jučer, a prema informacijama iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove, ulica se radi cijelom dužinom od 240 metara.

„Radovi su počeli mašinskim uklanjanjem starog dotrajalog asfalta i ivičnjaka i to na cijeloj dužini ulice. Radi se od spoja sa ulicom Franjevačka,“ kazali su u službi. Inače, ovo je jednosmjerna ulica, ali veoma frekventna. Zbog toga iz Službe apeluju na građane da imaju strpljenja.

„Apelujemo na građane da pokažu razumijevanje i strpljenje, te da ne parkiraju svoja vozila za vrijeme izvođenja ovih radova“, kazali su.

Projektom je predviđena i nivelacija šahtova, tamponiranje, te novi asfalt cijelom dužinom.

Dinamika radova ovisit će o vremenskim prilikama, ali izvođač radova će uložti maksimalne napore da rokovi budu ispoštovani. Inače, radove izvodi firma OXA d.o.o. iz Sarajeva.