Načelnica Visokog Amra Babić zahvalila se glasačima i priznala izborni poraz

Načelnica Visokog, Amra Babić, nije uspjela obnoviti mandat na ovogodišnjim lokalnim izborima, dok je kandidat stranke SDA, Mirza Ganić, ostvario pobjedu dobivši oko 2.600 glasova više od nje.

Nezavisna kandidatkinja, Amra Babić, za gradonačelnicu Visokog, priznala je poraz na lokalnim izborima, te se zahvalila glasačima na podršci.

Prebrojavanjem biračkih listića, nisam dobila povjerenje većine i naredne četiri godine neću obnašati funkciju…

Posted by Amra Babić on Sunday, November 15, 2020

 

“Prebrojavanjem biračkih listića, nisam dobila povjerenje većine i naredne četiri godine neću obnašati funkciju gradonačelnice Visokog. Allah dž.š. zna u čemu je hajr. Hvala svim biračima koji su mi dali povjerenje. Građanima Visokog želim dobro zdravlje i sve najbolje. Hvala mojim saradnicima. Radili smo u interesu običnih ljudi sve ove godine i iza sebe ostavljamo djela i rezultate”, napisala je Babić na svojoj Facebook stranici.

Aktualni premijer Zeničko-dobojskog kantona je porazio Amru Babić (nezavisna kandidatkinja) koja je ovu dužnost obavljala u prethodna dva mandata.

Na izbore u Visokom izašlo je više od 19.000 glasača, a Ganić je dobio povjerenje blizu 10.000 birača, on je na ovu funkciju došao s funckije premijera ZDK, javlja N1.