Načelnik Hadžibajrić uputio čestitiku povodom Dana državnosti

Načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, uputio je čestitku građanima povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“Poštovane građanke i građani,

povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine u svoje lično ime i u ime Općine Stari Grad Sarajevo upućujem iskrene čestitke svim građanima naše općine i Bosne i Hercegovine uz želju da i ubuduće zajedno radimo na jačanju naše domovine, međusobnom poštovanju, toleranciji i napretku. Svi koji volimo svoju zemlju imamo obavezu da se borimo za očuvanje njene cjelovitosti i suvereniteta.

Istovremeno, ne smijemo zaboraviti brige i potrebe nijednog pojedinca i moramo staviti sve raspoložive resurse u službu naših građana. Ovo je posebno važno u momentu kada se naša zemlja suočava sa pandemijom korona virusa, a koja je ostavila ogromne posljedice i na naše društvo. Danas više nego ikad, moramo biti oslonac za naše građane, jer Državu čine ljudi i oni su njena najveća snaga.

Domovina se voli tako što volite ljude koji žive u njoj, brinete o njihovim potrebama i svojim djelovanjem doprinosite boljim uslovima za život i ostanak građana u Bosni i Hercegovini. To je princip na kojem mi djelujemo i na tome ćemo istrajati i ubuduće. Zato, svim građanima Općine Stari Grad, Sarajeva i Bosne i Hercegovine poručujemo da ćemo se i dalje boriti za bolji život i napredak svih nas.

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!”