Najbolji bh. atletičar Amel Tuka ozvaničit će otvaranje atletske staze u Općini Vogošća

Povodom obilježavanja “World Run Day 2020”  08. novembra, u Vogošći će biti otvorena atletska staza na stadionu “Hakija Mršo”.

U Općini Vogošća će s početkom u 10:30 sati biti otvorena atletska staza na stadionu „Hakija Mršo“ čiju je izgradnju finansiralo Ministarstvo kulture i sporta u iznosu od 702.000 KM.

Otvaranju atletske staze prisustvovat će ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, te najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, koji će istrčati 400 m i njegovim prolaskom kroz cilj ova staza bit će i zvanično otvorena.

S tim u vezi, Atletski klub “Vogošća” koji postiže sve bolje rezultate, imat će sad svoju stazu, ali nju će moći koristiti i rekreativci, ali i članovi drugih sportskih kolektiva. Planirano je, da nakon otvaranja atletske staze, ministar Alikadić, načelnik Smajić i atletičar Tuka posjete bazen u Vogošći.

Ovaj bazen je 16. oktobra stavljen na raspolaganje građanima Vogošće i svim onima, koji su zainteresovani za njegovo korištenje, a za funkcionisanje bazena Ministarstvo kulture i sporta osiguralo je 50.000 KM. Kako je poručeno, jedino značajnim ulaganjima Kantona Sarajevo u sport, prije svega u razvoj sportske infrastrukture, stvaraju se mogućnosti uslova za trening i održavanje takmičarskih procesa u Kantonu Sarajevo.

Ovim povodom, pozivaju se svi zainteresovani mediji da prisustvuju otvaranju atletske staze u Vogošći i obilasku bazena, koje će se održati uz poštovanje svih preporučenih mjera higijensko-zdravstvene zaštite.