Nermin Nikšić čestitao Dan državnosti: Obilježavamo dan historijske pobjede

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić čestitao je Dan državnosti BiH svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

Na društvenoj mreži Facebook, Nermin Nikšić se oglasio povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, te uputio čestitku predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

“Današnji datum obilježavamo kao dan historijske pobjede Bosne i Hercegovine, pobjede ideje jedinstva, tolerancije, nedjeljivosti i suvereniteta nad idejama podjele, fašizma, okupacije i rastakanja. Na današnji dan prije 77 godina, na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a, građani Bosne i Hercegovine različitih identitetskih odrednica jednoglasno su donijeli odluku o obnovi državnosti naše jedine domovine. Tako su potvrdili svoju posvećenost očuvanju naše zemlje kao autentične, jedinstvene političke i kulturno-historijske zajednice u granicama u kojim i danas postoji.

Kroz historiju je naša domovina izdržala i oduprla se svim nasrtajima na njen suverenitet i cjelovitost, a slobodarski duh našeg naroda othrvao se ideologijama isključivosti, mržnje i podjela.

U godini kada su naša solidarnost, strpljenje i uzajamnost stavljeni na kušnju drugačije vrste od svih ranijih, građanima Bosne i Hercegovine želim da Dan državnosti primjereno proslave, vodeći računa o vlastitom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i svojih sugrađana. Sretan nam Dan državnosti Bosne i Hercegovine”, napisao je Nikšić.

Ovim putem upućujem čestitke predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, članovima…

Publicada por Nermin Nikšić en Miércoles, 25 de noviembre de 2020Nermin