Novembarske utakmice nacionalnih selekcija bit će odigrane bez publike

Fudbaleri “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine će 12. novembra u 18:00 sati na stadionu “Asim Ferhatović-Hase“ odigrati prijateljski meč sa Iranom.

Već 18.11. će u 20:45 na “Grbavici“ u okviru UEFA Lige nacija dočekati selekciju Italije.

Osim seniora, “U-21“ reprezentativci naše zemlje će se 17.11. u 18:15 sati na “Koševu“ sastati sa Belgijom u susretu kvalifikacija za EURO 2021.

U skladu sa odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBiH, kao i Kriznog štaba Kantona Sarajevo, koje se tiču ograničenog prisustva ljudi na događajima koji se organizuju na otvorenom prostoru, ovi mečevi će biti odigrani bez prisustva publike.

U cilju prevencije širenja koronavirusa, NS/FS BiH nastavlja da prati preporuke i odluke nadležnih zdravstvenih ustanova, te koordinirano djeluje sa kriznim štabovima na svim nivoima vlasti i vladinim institucijama u Bosni i Hercegovini, saopćeno je.

Podsjećamo, nogometni reprezentativci BiH danas će se okupiti na Ilidži pred prijateljski susret sa Iranom na Koševu te mečeve protiv Nizozemske i Italije u sklopu Lige nacija.

Ujedno, riječ je o posljednjim utakmicama Dušana Bajevića kao selektora Zmajeva, s obzirom da mu ugovor ističe sa završetkom grupne faze Lige nacija.

Duško Bajević danas posljednji put okuplja Zmajeve