OIK Stari Grad: Zaštitne maske, dezinfekcija i beskontaktni toplomjeri na biračkim mjestima

Općinska izborna komisija Stari Grad u skladu sa propisima i zakonskim procedurama uspješno provodi pripreme za predstojeće Lokalne izbore 2020., koji će se održati 15. novembra, 2020. godine.

Građani Starog Grada u nedjelju će na će na području ove općine moći glasati na 47 biračkih mjesta, a kako bi bili upoznati sa svim lokacijama štampani su ‘Vodiči kroz biračka mjesta’ koji su podijeljeni građanima.

Izvršene obuke članova i predsjednika biračkih odbora

Kako je izjavio predsjednik Općinske izborne komisije Stari Grad Mirza Imamović, izvršene su obuke članova i predsjednika biračkih odbora i mobilnih timova, te certificiranje svih posmatrača koji će učestvovati na ovom izbornom procesu.

Što se tiče pandemije koronavirusa, Općinska izborna komisija Stari Grad u skladu sa instrukcijama Centralne izborne komisije BiH formirat će jedan posebni, mobilni, covid tim za glasače koji su pozitivni, koji imaju simptome ili su u izolaciji. Ukoliko se ukaže potreba i bude više prijavljenih, Općinska izborna komisija će formirati i više timova.

„U skladu sa instrukcijama Centralne izborne komisije i provođenja svih neophodnih epidemioloških mjera Općinska izborna komisija Stari Grad pripremila je i obezbijedila dovoljne količine higijenskih sredstava kao što su: dezinfikaciona sredstva, zaštitne maske, rukavice, zaštitna odijela i beskontaktne toplomjere koji će se koristiti prilikom mjerenja temperature na biračkim mjestima“, poručio je Imamović.