Općina Novo Sarajevo očekuje donošenje Zakona o elektronskom potpisu

Općina Novo Sarajevo je ove godine uvela elektronski sistem upravljanja dokumentima (DMS), elektronsku biblioteku i arhivsko poslovanje, odnosno softverski sistem za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima.

Elektronski sistem je usklađen sa stvarnim potrebama Općine, zahtjevima korisnika, savremenim standardima i pozitivnim zakonskim propisima.

Formiranje, obrada i distribucija dokumenata su efikasni i sigurni, a sistem vodi kompletan historijat predmeta i obezbjeđuje potpun slijed rada sa dokumentima, od ovjere, potpisa i prepisa, preko pisarnice, rada u službama pa sve do arhive, javili su iz Općine Novo Sarajevo.

Sistem će omogućiti funkcionalnost u radu, skeniranje podataka, indeksiranje dokumenata, pretraživanje, distribuciju, upravljanje i druge slične mogućnosti.

Općina Novo Sarajevo jedna je od prvih Općina u Bosni i Hercegovini koja je uvela elektronski sistem upravljanja dokumentima, te spremno očekuje donošenje Zakona o elektronskom potpisu, čime će se u potpunosti putem ovog sistema omogućiti elektronski rad i poslovanje.