Osim: Bez obzira što smo dali tri gola iskazali smo slabosti

Željezničar u Banjaluci poražen od Borca sa 4:3, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

Amar Osim, se izsjasnio nakon što je FK Željezničar sinoć poražen od Borca. Između ostalog rekao je da je Borac kaznio dosta grešaka.“Bez obzira što smo dali tri gola, iskazali smo slabosti koje dosad nismo pokazali. Neću reći da je Borac kaznio svaku, ali je kaznio dosta naših grešaka. Nije Borac realno bio toliko dobar da zabije četiri gola, imaju dobre individualce, ali kad zabiješ četiri gola, to bi značilo da napadaš, kidišeš.” Rekao je trener kluba sa Grbavice.

“Ostaje mi samo da čestitam Borcu, kad ovako izgubiš, treba čestitati protivniku, vjerovatno bi i oni nama čestitali. Da je bilo neriješeno, čestitali bi jedni drugima. Treba reći da smo neke utakmice dobili koje su izgledale ovako i mirisale na neriješeno, danas smo izgubili. Čestitam protivniku još jednom”, kazao je Osim.

Također je izrazio zadovoljstvo što se publika vratila na stadione, te da je sretan što su ljubitelji fudbala uživali u dobroj utakmici.

“U jednom trenutku napali su, ne samo verbalno, našu klupu. Kažu provocirali ih. Ko? Ona djeca? Imamo neka pravila, Covid protokole, a imamo na utakmici 150 navijača. Nismo zaslužili ovo, sve ostalo je bilo super, to nema veze sa Vladom i ekipom, dočekom.”  izjavio je Osim, povodm “sukoba” između navijača.