Počela kampanja za Mostar: Borba prošlosti i budućnosti

BH blok koji čine Naša stranka i SDP BiH danas je ozvaničio početak predizborne kampanje za izbore koji će se održati 20. decembra nakon 12 godina.

Srđan Mandić, novoizabrani načelnik općine Centar u Sarajevu koji je kazao da je Sarajevo prije tri dana odnijelo veliku pobjedu obratio se javnosti povodom početka kampanje.

„I s tom energijom dolizimo u Mostar i sve moje kolege koje su danas na otvaranju kampanje bit ćemo tu da ovu priču iz Sarajeva prensemo u Mostar. Zahvaljujući našoj Irimi Baralija Mostar je dobio izbore, a ne sporazumu Čović-Izetbegović. Želim da poručim Mostarcima da će od 20. decembra i Mostar imati jednu modernu evropsku vlast.” Izjavio je Mandić.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović rekao je da će se talas koji je krenuo iz Sarajeva nastaviti u Mostaru.

„Promjene su nam potrebne, ljudi koji su vladali uskratili su vam pravo da birate gradonačelnika. Nadam se da će Mostar dobiti gradonačelnika koji će biti gradonačelnik svih građana i građanki“, rekao je Kojović.

Damir Šabanović, novoizabrani načelnik općine Jablanica iz SDP BiH kratko je poručio da energiju koju imaju prenose u Mostar te da ovaj grad može i zaslužuje puno bolje.

Također se javnosti obratila i Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, koja je obavijestila da će se 20. decembra odrediti budućnost Mostara.

„Pred nama je borba prošosti i budućnosti. Generacijo moja dajte nam šansu da svi zajedno napravimo iskorak u budućnost“, poručila je Baralija.