Ponovna reakcija sina šehida Fahrudina: Fikretu Prevljaku i meni pismo su podmetnuli spletkaroši

Prije nekoliko dana na kućnu adresu šehida Fahrudina Kovača poslano je pismo u kojem se traži podrška Fikretu Prevljaku.

Pismo je bilo naslovljeno na šehida, iako on više nije među nama, a također se poziva i njegova porodica da da svoj glas na izborima Prevljaku. Prije samo par dana sin šehida Fahrudina Kovača o ovom slučaju oglasio se na svom Facebook profilu burno reagujući i ističući kako Prevljaku za ovakav potez nikada halaliti neće, međutim već sada situacija je dosta drugačija.

Naime, Amer Kovač, sin šehida Fahrudina Kovača svoju objavu je povukao ističući sada kako se javno izvinjava “generalu Prevljaku”.

Amer Kovač tvrdi kako je ovo pismo neko podmetnuo njemu, ali i generalu Prevljaku sve sa ciljem kako bi se stekli “jeftini ali i gnusni i politički poeni i narušio ugled generala Prevljaka.”

“Mama i ja smo pismo sa istim sadržajem naslovljeno na nas dobili mnogo ranije. Ovo pismo je stiglo jučer, na našu adresu. Tada shvatam da je ovo spletka politickih zlonamjernika, koji su spremni na sve za poene u političkoj kampanji. Ne znam samo zašto su baš nas našli od toliko ljudi. Čitav život se trudimo da vodimo miran i pošten život”, istakao je.

Dakle, Kovač je skupa sa svojim advokatom posjetio tim zadužen za slanje pisama, a tu nije pronašao ime i prezime svog rahmetli oca.

“Na moje insistiranje, zajedno sa mojim advokatom posjetili smo tim koji je zadužen za slanje ovog pisma i pregledali spisak poslane pošte na kojem se nije nalazilo ime i prezime mog rahmetli babe.Ne zelim da se moj jučerasnji status koristi u političke svrhe, napisao sam ga isključivo lično i emotivno”, poručio je Amer Kovač.

Kovač je u svojoj objavi Prevljaku uputio javno izvinjenje ističući kako je njegov status u kojem je Prevljaku poručio i: Da Bog da vam zadnje bilo, ja vam halaliti neću”, nastao u afektu.

Prošli status možete pročitati na fotografiji ispod:

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

“Ovim putem želim da jasno poručim da me je jučerašnje pismo vratilo na dan ranjavanja mog rahmetli babe i probudilo svu tugu koja tinja u našim srcima godinama. Zato ovim putem poručujem svima koji su se igrali sa našim svetinjama, osjećanjima da ću pronaći ove spletkaroše koji su pismo poslali mojoj porodici, a generalu Prevljaku I njegovoj porodici se javno izvinjavam jer sam ih jučerašnjim statusom, koji je ponavljam nastao u afektu, uvrijedio i izazvao medijski linč koji su druge političke opcije zajedno sa svojim botovima vješto iskoristile u predizbornu kampanju”, istakao je.

Cijeli novi status možete pogledati na fotografiji ispod:

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Međutim, prethodno je Amer Kovač objavio i pismo u cjelosti gdje je jasno moguće vidjeti i potpis Prevljaka, ali i sadržaj pisma koje je stiglo na njihovu adresu.

Foto: Amer Kovač
Foto: Amer Kovač

Shodno tome. nužno je zapitati se da li zaista riječ o spletki političkih namjernika koji su uzrokovali ogromnu bol porodice jednog šehida, ili je ipak riječ o zataškivanju postupaka Fikreta Prevljaka. To pitanje će vjerovatno ostati neodgovoreno, ali ako se zaista radi o političkim spletkama ovo bi bio jako nizak udarac i nefer igra.