Potpisan sporazum o formiranju većine u Skupštini Brčko distrikta

Sporazum o formiranju većine u Skupštini Brčko distrikta su danas potpisali predsjednici organizacija SDA, Stranke za BiH i SDP-a Brčko distrikta, te nezavisni zastupnik Alija Denjagić.

U sporazumu piše da su svjesni teškog ekonomsko-socijalnog stanja dodatno usložnjenog usljed posljedica pandemije Covid-19 koja prijeti započetom razvoju privrede, ali i uzrokuje i zastoj reformskih procesa, privrednu stagnaciju, rast nezaposlenosti i opću nesigurnost građana.

“Odlučni u namjeri da damo doprinos uspostavi stabilne skupštinske većine u Brčko distriktu BiH koja će intenzivirati provođenje neophodnih reformi isključujući svaku neprimjerenu i neproduktivnu polemiku o pitanjima koja se tiču integriteta Brčko distrikta BiH, narušavanja međuetničkih odnosa, mira i stabilnosti”, piše u potpisanom sporazumu.

Iz ovih stranaka tvrde da su spremni da hitno formiraju zakonodavnu i izvršnu vlast u Brčko distriktu, koja će se prioritetno usmjeriti na rješavanje svakodnevnih životnih pitanja građana i koja će svim građanima, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, ponuditi odgovorno upravljanje, vladavinu prava, sigurnost i prospreritet.

Foto: Facebook/SDA
Foto: Facebook/SDA