Preminuo legendarni pjevač Kićo Slabinac

Legendarni pjevač Krunoslav Kićo Slabinac je preminuo jutros u 6:50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca.

Kićo je u bolnici početkom augusta završio zbog koronarne bolesti koja mu je tada zahvatila krvne žile. Krunoslav Kićo Slabinac rođen je 28. februara 1944. godine u Osijeku. Osnivač je rock sastava Dinamiti, koji su se prvo zvali Tornado i Kon Tiki, te s njim ostvario svoje prve uspjehe u karijeri.

Nakon povratka s odsluženja vojnoga roka svoju muzičku karijeru nastavlja kao solo izvođač te se seli u Zagreb gdje izvodi pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya.

Na opatijskom festivalu 1970. godine pobijedio je s pjesmom “Više nećeš biti moja”, kojoj je autor Aleksandar Korač. Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Državama, po povratku u zemlju okreće se izvornoj muzici s kojom je postigao veliki uspjeh u svojoj karijeri.

Tokom svoje dugogodišnje karijere (preko 40 godina), Kićo je ostvario suradnju s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Drage Britviće.

Krunoslav Slabinac vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije, a njegove izvedbe “Plavuša”, “Pokloni mi jedan dan”, “Zbog jedne divne crne žene”, “Tri slatke riječi” postale su veliki hitovi, piše N1.