PSG nudi 60 miliona za Ramosa

Nakon što je španski AS jučer pisao o interesu Paris Saint-Germaina za kapitena Real Madrida Sergija Ramosa, dansa su započele priče i o konkretnim brojkama.

PSG je spreman ponuditi Ramosu trogodišnji ugovor i zaradu od 60 miliona eura, odnosno neto primanja od 20 miliona eura po sezoni, prenosi AS.

Međutim, Ramos, koji je zadnjih 15 godine igrao u Madridu traži produženje ugovora do 2023. godine. Na taj način bi Španac igrao u renoviranom stadionu Bernabeu.

Najveći problem za Ramosa predstavljaju njegove godine, 34, koje ne odogovaraju do sadašnjoj praksi Reala, a to je da ne produžavaju ugovor igračima starijim od 30 godina. Jedini igrač koji je produžio svoj ugovor sa Real Madridom nakon 30. godine je Cristiano Ronaldo, koji je sa 31. godinu potpisao za produženje ugovora od tri godine.

Legendarnom Špancu ugovor ističe sljedeće ljeto, a ukoliko ne dođe do dogovora između njega i Reala, u decembru može dogovoriti prelazak u novi klub bez odštete.

Podsjećamo da je Ramos nedavno zabio svoj stoti gol za Real, čime je postao jedan od najboljih defanzivaca svih vremena u tom segmentu. S Realom je osvojio pet naslova prvaka Španije, dva Kupa kralja i četiri Lige prvaka.