Foto: Arhiv

Republika Srpska: Završena dezinfekcija u školama, učenici od sutra u klupama

Prostorije osnovnih i srednjih škola su korištene kao biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra, te je izvođenje nastave bilo organizovano putem online platformi dok se izvršila dezinfekcija.

U saopćenju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske navodi se da u skladu sa zahtjevima škola uslijed nepovoljnih epidemioloških okolnosti, nastava na daljinu od ponedjeljka, 23. novembra biće i dalje organizovana u Katoličkom školskom centru Banja Luka, u OŠ ‘Gornja Slatina’ Šamac te u svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinja.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da su sve škole koje su ove sedmice organizovale nastavu na daljinu, to završile s uspjehom, te da je završena i dezinfekcija prostorija u ovim školama.

“U sedmici poslije održanih lokalnih izbora sve škole su uspješno organizovale nastavu na daljinu koristeći dostupna sredstva za elektronsku komunikaciju i uz emitovane školske časove na programu Radio-televizije Republike Srpske. Osim škola koje su dobile odobrenje za izvođenje nastave na daljinu, ostale škole u Republici Srpskoj spremne su da u ponedjeljak dočekaju učenike u školskim prostorijama i nastave sa redovnim vaspitno-obrazovnim radom u školama”, rekla je ministar Trivićeva i dodala da to znači da se od ponedjeljka učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj sigurno mogu vratiti u školske klupe.

Ona je potvrdila da je u periodu od 16. novembra do danas, i prije planiranog roka za to, Republička uprava civilne zaštite izvršila dezinfekciju u svim školama, Domu učenika u Doboju te ustanovama kulture čije su prostorije korištene kao biračka mjesta, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, pišu Nezavisne.