Sarajevo i Željezničar danas igraju veliki derbi

FK Sarajevo danas će u okviru utakmice 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati drugoplasiranu ekipu na tabeli, FK Željezničar.

Nakon gotovo godinu dana, opet gledamo ove dvije ekipe na terenu. Ne računajući ratni period, ove dvije ekipe posljednji put su igrale derbi utakmice u ovolikom razmaku još u periodu kada je Željezničar igrao u nižem rangu u odnosu na Sarajevu, odnosno Drugoj ligi Jugoslavije, te su se navijači sigurno zaželjeli ove utakmice.

Obje ekipe nalaze se u dobroj formi, FK Sarajevo je lider na tabeli sa četiri boda više u odnosu na Željezničar i izabranici Vinka Marinovića imaju niz od deset uzastopnih pobjeda u domaćim takmičenjima. Sa druge strane, gosti imaju niz od sedam utakmica bez poraza, još od utakmice protiv Krupe koja ih je savladala rezultatom 0:1.

Kako god se završila današnja utakmica, obje ekipe ostati će na poziciji koju trenutno zauzimaju, jer imaju utakmicu manje u odnosu na ostatak lige, jedino još Zrinjski i Široki imaju da odigraju svoj međusobni duel danas u nešto ranijem terminu. Utakmica na Koševu počinje danas u 18:30 sati, a glavni sudija će biti Irfan Peljto iz Sarajeva, saopćeno je iz FK Sarajevo.