Selektor Srbije suspendovan zbog kašnjenja reprezentacije na utakmicu Lige nacija

Neobična vijest stigla je iz Evropske fudbalske unije. UEFA je kaznila Fudbalski savez Srbije novčanom kaznom od 20.000 eura i pritom zabranila selektoru Ljubiši Tumbakoviću da na jednoj utakmici vodi reprezentaciju.

Ova vijest stigla je iznenada iz UEFA, a nevjerovatno je kakav propust su u srbijanskom timu napravili da do ove greške dođe.

FSS i reprezentacija Srbija su kažnjeni zbog kašnjenja tima na početak utakmice Lige nacija protiv Mađarske, objavila je UEFA.

Ova utakmica, odigrana prošlog mjeseca samo tri dana nakon pobjede u Norveškoj u baražu za EURO, bila je u Beogradu završena rezultatom 1:0 za goste, a sada je iz UEFA stigla suspenzija.

Službena lica su prijavila srbijanski tim zbog kašnjenja na meč i u obrazloženju odluke UEFA navodi se da je selektor Tumbaković najodgovorniji za kašnjenje igrača i da će zato morati da pauzira jednu utakmicu.

Ipak, ostaje nejasno da li će pauzirati prvi naredni meč, ujedno i najvažniji, koji Srbija 12. novembra u Beogradu igra protiv Škotske u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, ili će se to odnositi samo na aktuelnu sezonu Lige nacija, dakle za prvi naredni meč.

Osim suspenzije za selektora, FSS će platiti 20.000 eura novčane kazne, a Tumbaković još 5.000 eura.

Fudbalski savez Srbije i selektor nacionalnog tima će imati 90 dana da izmire dugovanja, piše sportcentar.