Skaka osudio teroristički napad u Beču i poslao poruku solidarnosti

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka osudio je teroristički napad u Beču i poslao poruku solidarnosti dr. Michaelu Ludwigu, gradonačelniku i guverneru Beča.

“Poštovani gradonačelniče Ludwig, dragi kolega,

Duboko me potresla vijest o terorističkom napadu u središtu Beča.

Grad Sarajevo, koji najbolje zna i razumije šta znači biti žrtva terora i neselektivnog ubijanja, šalje snažnu poruku solidarnosti, zajedništva i podrške građanima i Gradskoj upravi Beča, grada sa kojim nas veže dugogodišnje iskreno partnerstvo.

Ovo je ujedno bio i napad na međunarodni mir, stabilnost i sigurnost, obzirom da je grad Beč po visokoj kvaliteti života, te svojim civilizacijskim, demokratskim i socijalnim vrijednostima, posljednjih godina proglašavan najpoželjnijim gradom za život na svijetu.

Najoštrije osuđujemo ovaj akt nasilja i potvrđujemo našu posvećenost borbi u odbrani mira i prava na život, te da se udruženi i jedinstveni suprotstavimo svim oblicima terorizma, mržnje i nasilja.

U svoje i u ime Grada Sarajeva, Vama i porodicama ubijenih upućujem izraze najdubljeg saučešća. Povrijeđenim u ovom brutalnom napadu, želimo brz oporavak”, poručio je Skaka.