Srđan Mandić proglasio pobjedu u Centru: Dijete sam ovog grada i bit ću načelnik svih građana

Kandidat za načelnika Općine Centar ispred “Četvorke” Srđan Mandić na večerašnjoj konferenciji za novinare proglasio je izbornu pobjedu. 

Zahvalio se svima koji su uz njega i za njega vodili kampanju.

Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali, hodali sa mnom ulicama, svima koji su vjerovali da možemo da uradimo nešto“, kazao je.

Dotakao se i prljave predizborne kampanje.

Bilo bi fer da kažem da je bila fer kampanja. Nije, bila je najprljavija do sada, brutalna. Ali ja sada to zaboravljam, neka to ostane u ustima onih koji su izgovarali. Od ovog momenta ja sam načelnik za sve građane. Posebno za one koji nisu glasali za mene. Ja sam dijete ovog grada i bit ću načelnik svih vas“, dodao je.

Dodaje da se danas u Sarajevu ostvaruje sve ono što su građani Sarajeva sanjali 92. godine.

Ovo je za mene vrlo emotivan trenutak i vrlo važan dan. Neki snovi koje smo sanjali 92. godine i koje sam kao mlad dječak s prijateljima sanjao u rovovima sada se ostvaruju. Ovo je početak neke nove Bosne i Hercegovine, Bosne i Hercegovine u kojoj ja želim da živim. Ovo je pobjeda svih građana BiH“, kazao je.

Za kraj je podsjetio na izbore u Mostaru.

Želim da i na drugim prostorima van Sarajeva priča četvorke uspije. Već 20. novembra se selimo u Mostar gdje želimo da Irma Baralija i Mostar doživi ovo što je Sarajevo doživjelo večeras“, zaključio je.