Sutra i do sredine sedmice oblačno uz sunčane intervale tokom dana

Prije podne na zapadu, jugozapadu i mjestimično na sjeveru Bosni bilo je pretežno vedro, dok je u centralnim i istočnim krajevima Bosne bilo oblačno, maglovito i hladno vrijeme.

U Hercegovini je bilo vedro uz slab vjetar sjevernog smjera. Tokom dana pretežno sunčano i toplije vrijeme u Bosni i Hercegovini, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -9, Livno -5, Ivan-sedlo -3, Bihać, Sanski Most, Široki Brijeg -2, Bugojno, Gradačac, Grude, Zenica -1, Sarajevo, Tuzla 0, Mostar i Neum 6 °C.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjerno oblačno vrijeme uz duže sunčane intervale tokom dana. U jutarnjim satima prognozira se mraz u Bosni i višim predjelima Hercegovine, te magla po kotlinama i uz riječne tokove centralne i istočne Bosne.

Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 12 °C.

U Sarajevu tokom jutra pretežno oblačno i maglovito vrijeme, danju umjereno oblačno uz sunčane intervale. Jutarnja temperatura od -2 do 3, a najviša dnevna od 4 do 9 °C.

U utorak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 4, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C.

U srijedu umjereno oblačno i sunčano vrijeme, na istoku i u centralnim krajevima moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 6, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 °C.