Sutra u centralnim i istočnim dijelovima slab snijeg i susnježica, od nedjelje blago razvedravanje

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom, dok je u Hercegovini i na zapadu bilo malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije prije podne.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -5 stupnjeva, Ivan Sedlo 2, Sarajevo 4, Bugojno, Jajce i Tuzla 6, Bihać, Drvar, Gradačac, Livno, Sanski Most i Zenica 7, Mostar 13, Široki Brijeg 14, Stolac 15, Grude i Neum 16 stepeni.

Sutra u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prije podne.

U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme i bez padavina. Do kraja dana, postupno razvedravanje, a u Hercegovini slaba bura.

Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa susnježicom ili slabim snijegom. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 2 stepena.

U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U većernjim satima, nešto više oblaka na sjeveru zemlje.

Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.

U ponedjeljak se u sjevenim područjima prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.

Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 12 stepeni.

U utorak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.