Sve veći broj svjedoka prevare na izborima: Bijela kuća se priprema za drugi Trumpov mandat

Iako je prošla sedmica od proglašenja novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump odbija prihvatiti poraz.

 

Savjetnik za gospodarstvo republikanskog milijardera, Peter Navarro, u razgovoru na Fox kanalu je rekao da je važno provjeriti sve glasačke listiće i da je riječ o sve većem broju prijava prevare na izborima.

“U Bijeloj kući nastavljamo raditi uz pretpostavku da će Trump imati drugi mandat. Mislim da je stvarno važno razumjeti da želimo provjerene glasačke listiće i istragu o sve većem broju prijava prevara svjedoka koji su potpisali izjave napisane pod zakletvom.“, rekao je Peter.

 

 

Joe Biden je proglašen predsjednikom 03. novembra, a Trump, a i Navarro su uvjereni da je Trump imao više glasova i da je trebao dobiti drugi mandat.

“Ali ako statistički pogledate što se dogodilo, očito je predsjednik pobijedio na ovim izborima i vodio je na dan izbora, a onda su nakon dana izbora nekako u tim ključnim državama na bojnom polju dobili tek toliko glasova da sustignu predsjednika. To je vrsta onoga što se istražuje “, rekao je Navarro, prenosi Daily Mail.

 

 

Američke agencije zadužene za sigurnost izbora su navele u četvrtak da nemaju niti jedan dokaz o hakiranju izbora.