U Bosni i Hercegovini danas oblačno vrijeme uz dugotrajnu maglu

Na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima jutros preovladava magla ili niska oblačnost.

Pretežno sunčano je u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama. Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -8; Bugojno i Drvar -7; Sarajevo -6; Jajce i Livno -5; Široki Brijeg i Srebrenica -4; Grude i Zenica -3; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 0; Banja Luka, Bijeljina, Ivan Sedlo, Mostar i Prijedor 1; Bjelašnica i Doboj 2; Trebinje 4; Neum 8°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948Pa, za 4hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama. Na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima preovladavaće dugotrajna magla ili niska oblačnost. Vjetar slab južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, u sunčanim područjima od 9 do 14°C. U većem dijelu Sarajeva dugotrajna magla. U padinskim područjima sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.