U Općoj bolnici u Covid odjelu više od 100 pacijenata

U Općoj bolnici „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo u Covid odjelu je na hospitalizaciji 107 srednje teških i teških pacijenata.

U Jedinici intenzivne njege trenutno su četiri pacijenta. U protekla 24 sata primljeno je 14, a kući je otpušteno 5 pacijenata.

Istovremeno, u centralnom dijelu Bolnice se odvija redovno pružanje usluga necovid pacijentima. Na Urgentnom centru tokom proteklog dana su pregledana 93 pacijenta a ukupno na dalje liječenje u Bolnicu su primljena 42 pacijenta dok je 37 otpušteno kući.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi, pored ostalog, jučer je urađena 21 operativni zahvat od kojih su dvije operacije bile hitne.

Nakon uvođenja 24-satnog radnog vremena Urgentnog centra od 17. 6. 2020. godine do jutros u Općoj bolnici je pruženo pola miliona usluga.

Podsjećamo da je jučer u Kantonu Sarajevo  potvrđeno 316 novozaraženih osoba koronavirusom, a u izolatorijima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (96) i Općoj bolnici (78) hospitalizirane su 174 osobe, od kojih šest koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju.

Nažalost, desilo se i osam smrtnih ishoda tokom liječenju.