Video/ Južnokorejska informativna TV stanica predstavila AI voditeljicu vijesti

Postoje razlozi zbog kojih su voditelji i dalje relevantni u današnje vrijeme kada lako možete čitati vijesti online.

Njviše je to iz razloga što voditelji imaju osobnosti i način na kojim mogu prezentirati vijesti i analizirati ih svojim komentarima, određenu vijest učiniti pronicljivom i pružiti više konteksta nego samo čitanje.

Međutim, čini se da je moguće da bi jednog dana spikeri mogli biti zamijenjeni umjetnom inteligencijom.

To se već dogodilo u Južnoj Koreji, gdje je kanal MBN postao prva televizijska kuća u zemlji koja je uvela AI voditelja vijesti pod nazivom AI Kim.

Ova AI voditeljica se zapravo temelji na ljudskoj voditeljici koja također radi za MBN i zove se Jim Ju-ha. AI Kim se predstavila ovim riječima.

“Stvorena sam deep learning tehnologijom na temelju 10 sati video snimki Kim Ju-ha, učeći detalje njenog glasa, način na koji govori, izraze lica, način na koji pomiče usne i tijelo. U mogućnosti sam izvještavati o vijestima tačno onako kako bi to napravila Kim Ju-ha”, ovim riječima se predstavila Al Kim.

Nevjerojatno je da je tijekom debija spikera, AI uspio govoriti istim tonom i načinom kao i njegov ljudski kolega, gdje je također oponašao neke pokrete tijela.

Cilj ovih AI spikera je omogućiti informativnim kanalima emitiranje vijesti 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, a posebice u situacijama kad ljudski spikeri možda spavaju ili su bolesni, piše UberGizmo.