Video/ SeharaCAST | U pokretu E3: Kako NE putovati kao kofer?

Tim SeharaCAST-a je marljivo nastavio raditi u žeji da svojim pratiteljima uljepša i ovu nedjelju novom epizodom “U pokretu”, a ove sedmice uživajte u razgovorima o ekskurzijama, putovanjima za vrijeme pandemije i hoće li ona postati privilegija dostupna samo bogatima.

Ilia i Adna su u protekloj epizodi predstavili ime svog podcasta- U pokretu, a u novom izdanju obrazložili su svoju odluku i pojasnili šta za njih znači biti u pokretu. Smatraju da to nije samo jednodimenzionalno, te da se u pokretu ne mora biti samo u doslovnom smislu, fizički, nego i psihički.

Osvrnuli su se i na trenutnu epidemiološku situaciju (nosite maske) u Bosni i Hercegovini, ali i svijetu, s obzirom na to da su Njemačka, Francuska, a u međuvremenu i druge zemlje, najavile novi lockdown.

Pitanje koje se javlja na društvenim mrežama, upravo zbog pandemije korona virusa, je da li će putovanja postati priviegija bogatih, jer oni imaju dovoljno novca da sigurno putuju. Posljednjih dana su neke od najpoznatijih reality ličnosti dobile mnogobrojne komentare zato što putuju, a milioni ljudi širom svijeta pate zbog posljedica pandemije.

Kako ne bi sve bilo tako crno, prisjetili su se škoskih dana i ekskurzija. Ilia je ponovo uspio iznenaditi Adnu, jer njegovo osnovnoškolsko obrazovanje nije bilo klasično. Uporedili su svoja iskustva i pokušali pronaći optimalni šablon za edukativne i zabavne ekskurzije.

Šta znači putovati kao kofer, kako to spriječiti kao i je li bolje u Bosni i Hercegovini ili na Sibiru pogledajte u novoj epizodi U pokretu.

Za sve one koji preferiraju podcast u izvornom, audio formatu, SeharaCAST možete pratiti na Spotify, GooglePodcast, Buzzsprout i TuneIn.