Za vikend vrijeme ostaje isto, od ponedjeljka kiša

Danas je u većem dijelu Bosne preovladavala dugotrajna magla i niska naoblaka, dok je pretežno sunčano bilo u Hercegovini i na planinama.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica 3; Bugojno, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 6; Banja Luka i Sokolac 7; Bihać, Doboj, Gradačac, Tuzla i Zenica 8; Srebrenica 9; Ivan Sedlo, Livno i Zvornik 10; Bijeljina i Jajce 11; Drvar 13; Široki Brijeg i Stolac 16; Mostar i Neum 17; Trebinje 18; Grude 19 °C.

Sutra u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka, a sunčanih razdoblja može biti poslije podne. U Hercegovini i na planinama pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5 °C, na jugu zemlje do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 15 do 19 °C.

U Sarajevu se i za sutra prognozira magla. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3 °C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 7 °C.

U nedjelju, prekosutra, u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih perioda može biti poslije podne. Sunčanije u Hercegovini i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 °C, na jugu zemlje do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 °C, na jugu zemlje do 18 °C.

U ponedjeljak se prognozira jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje do 18 °C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.