Abdulah Sidran otpušten sa intezivne njege

Zdravstveno stanje bh. akademika Abdulaha Sidrana se popravlja, a danas je otpušten sa intezivne njege.

Podsjećamo da je Sidran u Opću bolnicu hospitaliziran 8. decembra, nakon što je bio pozitivan na testiranju na covid-19, a iako se na početku osjećao dobro nedugo nakon toga je do pogoršanja situacije, te je 77-godišnjem Sidranu inducirana koma.

Deset dana kasnije se počeo oporavljati te je skinut sa respiratora. Pored toga, bh. akademik je otpušten sa intenzivne njege.

Ovim povodom se oglasio i sami akademik na svom Facebooku, te je objavio fotografiju iz svoje sobe.

SA PROZORA SVOJE SOBE
rad nepoznatog autora.

Publicada por Abdulah Sidran en Sábado, 26 de diciembre de 2020

Na drugom profilu napisao je znakovitu poruku: “Svašta možda jeste, ali iskustvo nije prenosivo”.

Samo nekoliko dana prije nego se vijest o zarazi našeg akademika proširila bh. medijskim nebom, Sidran je kazao da “će prvi stati u red da primi vakcinu”.

“Mi smo već duže vremena u položaju koji nas uči da smatramo i nazivamo nova normalnost. Ne treba biti suviše učen da bi se razumjelo kako je to zapravo oksimoron, nešto nemoguće, poput drvene peći. Normalnost je nestala, a ono što je nastalo moramo smatrati novom normalnošću.

Budući da prilično dobro razumijem te procese – nemam nikakvog kolebanja oko vakcine. I prvi stajem u red da je primim. Svaka je izvjesnost bolja od neizvjesnosti ispunjene strahom”, kazao je akademik Abdulah Sidran.