Aleksandar Vučić poslao tim ljekara za Banja Luku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik se i dalje nalazi na bolničkom liječenju u Banjoj Luci, a njegovo zdravstveno stanje prate i ljekari iz Beograda.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se danas u Golubincima gdje je odgovarao na pitanja novinara u vezi sa vakcinacijom koja kreće sutra u susjednoj zemlji, ali i o zdravstvenom stanju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je pozitivan na koronavirus i hospitalizovan na UKC Republike Srpske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je u Banja Luci, i mi smo juče poslali ekipu naših ljekara, između ostalih i Gorana Stevanovića, da se konsultuje sa banjalučkim ljekarima. Oni su razgovarali sa predsjednikom Dodikom”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je također kazao da prati Dodikovo zdravstveno stanje, te da je za Banja Luku poslao zdravstveni tim iz Beograda.

“Čujemo se nekoliko puta, želim mu dobro zdravlje. On se dobro drži, ali stanje nije idealno, ali nije ni užasno”, rekao je Vučić.

Pored toga, dodao je i da će Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine imati najbolju moguću njegu u Banjoj Luci, ali i u Beogradu ukoliko to bude potrebno.

Podsjećamo da je Dodik odbio mogućnost da se liječi u Beogradu i odlučio da bude hospitalizovan na UKC Banja Luka. Lider SNSD-a je hospitalizovan zbog mučnine i bolova u želucu te obostrane upale pluća, a jučer je potvrđeno i da je pozitivan na koronavirus.

“Dijagnosticirana je obostrana upala pluća, a treći test na virus korona je pozitivan. Zdravstveno stanje Milorada Dodika je stabilno, on se osjeća dobro i prima adekvatnu terapiju”, naveli su jučer iz UKC-a.