Azra i Nejra su zlatne studentice medicinskih fakulteta u Sarajevu i Tuzli

U sarajevskom Domu mladih 19. decembra upriličena je 16. svečana promocija 5.088 diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu (UNSA), najvećeg i najstarijeg univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Ko su najbolji studenti na Univerzitetu u Sarajevu u 2020. godini?

U okviru svečanosti predstavljeno je i 200 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu i to dobitnika zlatne značke, srebrne značke i Povelje Univerziteta u Sarajevu, prenosi Studomat.

Među dobitnicima posebnih priznanja je i Visočanka Nejra Mlačo, studentica Medicinskog fakulteta UNSA koja je odlikovana Zlatnom značkom sa prosjekom 9,68.

Svečanom akademijom i Univerzitet u Tuzli je obilježio 44. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja. Na ovoj akademiji dodijeljene su zlatne plakete za studente koji su ostvarili izvanredne rezultate tokom studiranja.

Zlatnu plaketu dobila je Azra Ibrišević sa prosjekom ocjena tokom školovanja 9,80 te je na taj način ova mlada djevojka iz Tuzle najbolja studentica svoje generacije na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Kolektiv Sarajevske sehare Nejri, Azri i njihovim porodicama upućuje iskrene čestitke za ostvareni zavidan uspjeh u toku svog školovanja, uz iskrene želje za mnogim zavidnim uspjesima u karijeri.