BH blok: U ponedjeljak ćemo se probuditi u jednom ljepšem Mostaru

Rukovodstvo Naše stranke i SDP BiH koji čine BH blok u Mostaru zajedno sa kandidatima na predstojećim izborima održali su završno obraćanje javnosti.

Irma Baralija, kandidatkinja BH bloka za Gradsko vijeće i eventualno za gradonačelnicu Mostara, zahvalila se svima na podršci pred ove historijske izbore.

“Mi smo držali front i borili se sve do danas. Odolijevali smo dostojanstveno svim napadima, pa i ovim od jučer. U posljednji čas idu napadi i spinovi, ali mi nismo dozvolili da nas u bilo kojem trenutku uvuku u njihovu prljavu kampanju. Govorili smo o rješenjima, o tome šta ćemo učiniti da ovaj grad bude bolji. Vratimo zajedno oteti grad. Vidimo se u nedjelju“, kazala je.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, kazao je da su jedini “naši nalogodavci svi građani Mostara koji žele evropski grad”.

“Sve ostalo što ste čuli u posljednje vrijeme su politički spinovi i očajnički potezi onih koji vide da se ono što je započeto u Sarajevu nastavlja u Mostaru, a oni žele to da zaustave. Siguran sam da ćemo se u ponedjeljak probuditi u jednom ljepšem Mostaru“, zaključio je Kojović.

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, poručio je da vjeruje u novi evropski Mostar.

“Građani i građanke Mostara posljednjih dana zapljusnuti su različitim vrstama izjava i poruka. Mislim da u danima pred izbore treba podsjetiti na dvije ključne riječi. Mostar može. Mostar može bez diskriminacije, bez etničkih podjela, bez etničkog apartheida. Mostar može biti jedinstven grad. Cijela antifašistička i demokratska BiH vjeruje da Mostar može“, poručio je i dodao da vjeruje u Mostar ravnopravnih građana i naroda, Mostar koji pripada državi BiH, Evropi i naprednoj civilizaciji.

Završna obraćanja danas su imale i druge koalicije koji učestvuju na izborima.