Bordo tim nakon velike drame u finalu utakmice pobijedio Radnik na Koševu

Izvanrednu utakmicu odigrali su Sarajevo i Radnik na stadionu Asim Ferhatović Hase, gdje su domaći u dramatičnom finišu došli do pobjede.

Bijeljinci su se postavili defanzivno, praktično “parkirali autobus” u svom šesnaestercu, dok je Sarajevo djelovalo potpuno bezopasno u izostanku Tatara i Rahmanovića.

Jedina prilika vrijedna pomena do odmora bila je ona u 35. minuti, kada Velkoski odigrava odličan povratni pas za Đokanovića, ali mladi vezista bordo tima mlako šutira pravo u Kozića.

Sarajevo je u drugom dijelu meča počelo vršiti još veći pritisak na vrata Radnika, ali disciplinovani puleni Darka Nestorovića uglavnom su uspješno neutralisali napade domaćina. Prije samog finiša susreta, tek je pokušaj Velkoskog sa dvadesetak metara u 61. minuti vrijedan pomena, s obzirom da je Kozić krajnjim naporom loptu skrenuo iznad gola.

Uslijedila je nevjerovatna završnica. Radnik je dvije minute prije kraja zaledio prvaka, Lazić na pravom mjestu nakon centaršuta Nikića trese mrežu Sarajeva.

Međutim, Tino Sven Sušić samo minut kasnije rezantnim šutem uspjeva izjednačiti!

Rezervista Sušić u nadoknadi zatim sjajno asistira za Fanima, kojem sa dva metra ispred gola nije bilo teško da poentira.

Sarajevo je napravilo preokret i slavilo, džoker s klupe praktično je spasio lidera Premijer lige.

Igrači Sarajeva su završili utakmicu protiv Radnika rezultatom 2:1, prenosi Sport Centar.