Budite raja: Učestvujte u akciji “Nijedno dijete bez paketića”

Volonteri Udruženja “Ruku na srce” vrijedno prikupljaju donacije za projekat “Nijedno dijete bez paketića“ te pozivaju i sve ostale sugrađane i kolektive da postanu dijelom najljepše zimske priče, jer ćemo zajedničkim snagama još jednom pokušati izmamiti što više dječjih osmijeha.

“Praznici su na pragu, novogodišnja čarolija svuda oko nas, a mi se radujemo vašoj podršci, jer do sada smo skupa činili mnoge velike i lijepe stvari“, poručuju iz Udruženja “Ruku na srce“.

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat kojeg Udruženje “Ruku na srce” realizuje jubilarni 10. put, a u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Protekle zime u okviru projekta podijeljeno je čak 3.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.

“Svi članovi Udruženja, kojih je tokom proteklih 10 godina preko 600 učestvovalo u realizaciji naših mnogobrojnih projekata, isključivo su volonteri. Ističemo neizmjernu zahvalnost ovim mladim ljudima koji su nesebično izdvajali svoje slobodno vrijeme, energiju i resurse, kako bi skupa uz podršku naših donatora izmamili što više osmijeha. Nadamo da ćemo i ove zime, uprkos mnogim izazovima koje nam je donijela 2020. godina, ipak uspjeti obradovati veliki broj mališana. Prisjetimo se samo naše sreće kada dobijemo novogodišnji paketić. Takav osmijeh na licu zaslužuje svako dijete“, dodaju predstavnici “Ruku na srce“.

Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci kojoj roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na sljedećim punktovima u Sarajevu:
– Hub Homework (ul. Kolodvorska 12) – svakoga dana u periodu od 09:30 do 22:00h i
– Centar “Ruku na srce” na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8) – subotom od 10:00 do 12:00h.

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića” (primalac: Udruženje “Ruku na srce”, ul. Hakije Turajlića 33, Sarajevo).

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM. Rok za prikupljanje svih donacija je 26. decembar 2020. godine.

Za sve dodatne informacije, ili prijave za volontiranje, posjetite web stranicu Udruženja “Ruku na srce“. Predstavnike Udruženja možete kontaktirati i putem profila na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ili emaila: rukunasrce@gmail.com.