Dana White uvjeren da će se Khabib Nurmagomedov ponovno boriti

Predsjednik UFC-a Dana White i dalje vjeruje da će se Khabib Nurmagomedov ponovno boriti.

Nakon što je rekao da je završio sa borbama, poslije odbrane titule protiv Justina Gaethjea u oktobru, jer je tako obećao svojoj majci, Dana i dalje ima dobar osjećaj oko njegovog povratka u oktagon.

UFC i dalje drži Dagestanskog borca ​​ kao prvaka u lakoj kategoriji. Razlog za to je taj što predsjednik planira da se sastane sa Nurmagomedovim, sljedećeg mjeseca i pokuša da ga nagovori na novu borbu.

“Mislim da mu je otac želio da dođe do 30:0, a on to duboko u sebi želi postići jer je znao da to želi njegov otac”, kazao je White za BT Sport.

“Ali sve ćemo vidjeti. On i ja ćemo se sastati sljedeći mjesec i razgovarat ćemo. Možda se ne bude želio boriti, ne znam odgovor na to. Ali malo sam uvjeren da ga mogu nagovoriti na to“, kazao je.

Abdulmanap, Nurmagomedov otac imao je želju da njegov sin stigne do skora od 30 pobjeda i 0 poraza. Međutim, nakon smrti oca njegova majka ga je zamolila da odbrani titulu i da se povuče.

Popularni “Orao” je to uradio i ispoštovao želju svoje majke.

Na pomolu je velika borba u lakoj kategoriji između McGregora i Poiriera, koja je trebala biti za privremenu titulu lake kategorije.

Dana je potvrdio da privremene titule biti neće, i da će se sve znati poslije razgovora sa Nurmagovedovim.