Dopunjena Odluka o utvrđivanju liste zemalja: Ovo su države iz kojih možete glasati na izborima u Mostaru

Centralna izborna komisija BiH dopunila Odluku o utvrđivanju liste zemalјa u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasaju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru. 

Ranijom i danas dopunjenom odlukom obuhvaćeno je ukupno 17 država i to: Australija, Republika Grčka, Kanada, Republika Italija, Kralјevina Danska, Republika Poljska, Kralјevina Španija, Slovenija, Malezija, Ruska Federacija, Mađarska, SAD, Republika Češka, Kraljevina Švedska, Republika Finska, Kraljevina Norveška i Republika Francuska.

Biračima koji iz navedenih država glasaju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara omogućeno je da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inostranstvu koja sadrži poštanski žig zemlјe iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20.12.2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko- konzularno predstavništvo BiH naznače “Glasački paket- ne otvaraj“.

Podsjećamo, izbori u Mostaru, prvi put nakon dugih 12 godina, bit će održani 20. decembra ove godine.