Draško Stanivuković natjerao zaposlenike gradske uprave da vrate ključeve preko 50 službenih automobila

Novoizabrani gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković natjerao je zaposlenike gradske uprave da vrate ključeve službenih automobila.

Ovo je već ranije kroz kampanju i najavljivao, a poručio je i da više nema kašnjenja na posao i lakiranja noktiju u javnoj upravi.

Svi ključevi za preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 sati, na moj zahtjev, u ured gradonačelnika. Niko više nema pravo koristiti službene automobile u privatne svrhe, kao što je to bio slučaj do sada.

Preko 70 posto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena“, kazao je Stanivuković.

Kako je naveo Stanivuković, ubrzo će donijeti odluku da svi službeni automobili moraju biti označeni i da su spremni, a kako kaže, spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila.

Među tim ključevima su i automobili vrijedni preko 100 hiljada KM, koje ćemo prodati, jer za građane Banjaluke ima više prioritetnih stvari. Moramo stati na kraj rastrošnom ponašanju, a ovo je samo prvi korak u tom planu, večeras donosimo brojne druge odluke”, naveo je Stanivuković.

Сви кључеви од преко 50 службених аутомобила враћени су у 16 часова, на мој захтјев, у просторије Кабинета…

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on Thursday, December 24, 2020

Podsjećamo, novoizabrani gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković jučer je zvanično preuzeo dužnost prvog čovjeka ovog grada, a na tom mjestu je zamjenio dosadašnjeg gradonačelnika iz SNSD-a Igora Radojčića.

Na posao je prvi dan doputovao autobusom, što su mnogi nazvali populističkim potezom, uzimajući u obzir da Stanivuković živi u luksuznoj vili.