FIBA uputila pismo zahvale na adresu Košarkaškog saveza BiH

Košarkaški savez BiH je u prošloj sedmici bio organizator utakmica kvalifikacija za Eurobasket u grupi H, a one su se igrale u balonu hotela Hills na Ilidži.

Odigrane su četiri utakmice, Zmajevi su s dvije pobjede uspjeli da se plasiraju na Eurobasket, a sve je bilo na vrhunskom nivou. Zbog toga je na adresu Košarkaškog saveza BiH stiglo i pismo zahvale iz FIBA-e, koja je očigledno zadovoljna učinjenim.

Dragi prijatelji,

U ime FIBA ​​Evrope, želio bih izraziti zahvalnost vašoj nacionalnoj federaciji i Lokalnom organizacionom odboru, hvala vam na naporima uloženim u domaćinstvo FIBA-inog balona za EuroBasket 2022, kvalifikacije od 23. novembra do 01. decembra 2020. u Sarajevu.

Cijenimo vašu predanost uspješnoj organizaciji balona za takmičenje, što nije lak zadatak u ovom scenariju pandemije COVID-19 s nekoliko ograničenja u pogledu putovanja i organizacije događaja.

Cijenimo vašu podršku i posvećenost da uključite svoje državne vlasti da pribave potrebne dozvole i / ili izuzetke kako bi olakšali ulazak i boravak igrača u vašoj zemlji. Unatoč svim poteškoćama, zajedno s vama i vašim timom uspjeli smo prevladati sve prepreke i zaključiti zakazana natjecanja u uspješan način. Sretni smo što slavimo povratak nacionalnih timova na košarkaško igralište i radujemo se što ćemo biti domaćin novih događaja u vašoj zemlji”, stoji u pismu koje je potpisao izvršni direktor FIBA-e Kamil Novak, prenosi Sport Centar.