Fondacija SBSS pripremila kreativnu kampanju pod nazivom “Porasti svijete u(z) sretno dijete”

Volonteri i volonterke Fondacije Stariji brat, starija sestra pripremili su kreativnu kampanju pod nazivom “Porasti svijete u(z) sretno dijete” koja ima za cilj obezbijediti novčana sredstava kako bi se druženja djece i volontera/volonterki nastavila i ovaj projektni ciklus, i kako bi omogućili druženja za nove parove u Sarajevu i u drugim gradovima u kojima se trenutno implementira projekat.

Kroz ovu kampanju, volonteri i volonterke Fondacije su izradili promotivne bedževe, cekere, majice i maske koji oslikavaju druženja volontera/ki i djece.

“Ovom kampanjom nastojimo potaknuti širu javnost na filantropska djelovanja i podršku volonterizmu mladih”, kazali su iz Fondacije.

U program Stariji brat, starija sestra uključeno je 110 djece i isto toliko volontera u šest gradova u BiH.

Foto: Fondacija SBSS
Foto: Fondacija SBSS

Kroz prijateljski odnos volontera i djeteta ojačane su socijalne vještine djece, povećan je uspjeh u školi, ali i vannastavnim aktivnostima.

Djeca kroz ovaj projekt imaju priliku posjetiti kino, pozorište, razne sportske i kulturne događaje, koje inače ne mogu priuštiti.

Fondacija Stariji brat, starija sestra ovom prilikom poziva sve kompanije, organizacije, institucije, ali i zainteresirane pojedince da podrže druženja volontera/ki i djece dobrovoljnom donacijom.

Vlasnik računa: Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra”
Naziv banke: UniCredit bank d.d.
Broj računa: 3387302229533649
Svrha uplate: Donacija u Fond SBSS

Za inostrane uplate, posjetite platformu GlobalGiving.org i možete ih pronaći pod brojem projekta #50232.

“Donacijom u SBSS fond pomažete djeci u potrebi da dobiju podršku i mentorstvo starijeg brata ili sestre!”, poručili su iz Fondacije.