Foto/ Mahir Selmanović čestitao Hadžibajriću na izbornoj pobjedi

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas članove i rukovodstvo Centra za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad, a povod je bio planiranje budućih aktivnost.

Mahir Selmanović predsjednik udruženja i voditelj Centra za promociju i unapređenje zdravlja, iskoristio je priliku da posjeti načelnika Hadžibajrića i čestita mu pobjedu i poželi sreću u četverogodišnjem mandatu.

Čestitke za kvalitetan i predan rad, Selmanović je uputio i sekretaru organa državne službe Almi Destanović, te pomoćnici načelnika za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Selmi Velić, koje su također prisustvovale današnjem druženju.

Govoreći iz perspektive centra, njegovih članova i ljudi kojima su pomagali, Selmanović je kazao da je Općina Stari Grad, na čelu sa načelnikom Hadžibajrićem, vodila dobru politiku. „U ovo teško doba pandemije dali ste veliku podršku ljudima, posebno onim na marginama društva i zbog toga vam se svi iskreno zahvaljujemo“, rekao je Selmanović, a potom uručio načelniku Hadžibajriću prigodan poklon.

Za vrijeme pandemije koronavirusa Centar za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad nije obustavio niti jednu svoju uobičajenu aktivnost. Dobro poznate terapijske vježbe održavane su na otvorenom, odnosno online ili putem TV prijenosa.

Također, Općina Stari Grad je učestvovala sa štabom civilne zaštite Stari Grad, u  formiranju  timova koji su za vrijeme koklektivne karantine obilazili stare osobe, donosili im hranu ili lijekove, obavljali kupovinu, dijelili zaštitnu opremu i davali savjete.

O konkretnim planovima za narednu godinu Selmanović nije mogao govoriti, s obzirom na vrlo neizvjesnu budućnost i predviđanjima oko pandemije korona virusa.