Foto/ Novoizabrani načelnik Srđan Mandić je preuzeo dužnost

U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u četvrtak, 24. decembra 2020. godine izvršena je primopredaja dužnosti između dosadašnjeg načelnika dr. Nedžada Ajnadžića i novoizabranog načelnika Srđana Mandića.

Naime, novoizabrani načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić jučer je u sjedištu Centralne izborne komisije BiH preuzeo Uvjerenje o dodjeli mandata načelnicima općina i gradonačelnicima gradova izabranim na Lokalnim izborima, koji su u Bosni i Hercegovini održani 15. novembra 2020. godine.

Preuzimanjem navedenog uvjerenja stekli su se svi uslovi da Mandić stupi na dužnost, te u naredne četiri godine obnaša funkciju načelnika Općine Centar Sarajevo.

Ajnadžić je poželio dobrodošlicu novoizabranom načelniku Mandiću, ukratko ga upoznao sa radom Općine, te mu poželio uspješan rad u toku četverogodišnjeg mandata.

Načelnik Mandić zahvalio se na dobrodošlici i željama za uspješan rad, te naglasio da će predano obnašati funkciju koja mu je povjerena, a na dobrobit svih građana sa područja ove lokalne zajednice.

Podsjećamo, Srđan Mandić kandidat „Četvorke“ na lokalnim izborima 15. novembra 2020. dobio je 16.670 glasova.