Hasan Tanović preuzeo dužnost načelnika Općine Novo Sarajevo

Novoizabrani načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović u sjedištu Centralne izborne komisije BiH preuzeo je Uvjerenje o dodjeli mandata načelnicima općina i gradonačelnicima gradova izabranim na Lokalnim izborima, koji su u Bosni i Hercegovini održani 15. novembra 2020. godine.

Preuzimanjem certifikata od strane CIK-a BiH stekli su se svi uslovi da dr. Hasan Tanović stupi na dužnost, te u naredne četiri godine obnaša funkciju načelnika Općine Novo Sarajevo.

Centralna izborna komisija BiH saopćila je da se 22. i 23. decembra ove godine mogu preuzeti i uvjerenja o dodjeli mandata novizabranim vijećnicima, nakon čega se očekuje održavanje konstituirajućih sjednica Općinskih vijeća na kojima će biti potvrđeni mandati novoizabranim vijećnicima, te izabrana nova rukovodstva Općinskih vijeća.

nakon ovog događaja, Tanović se oglasio na društvenim mrežama, te izjavio da iako je težak put koji ga čeka, ipak se nada da će zajedno sa građanima s područja općine Novo Sarajevo lakše prolaziti.

“Još jednom, hvala svim građankama i građanima Novog Sarajeva na ukazanom povjerenju. Suguran sam da ste napravili pravu odluku”. Kazao je Hasan Tanović.

Težak je put pred nama. Vjerujem da ćemo ga zajedno lakše prolaziti. Još jednom, hvala svim građankama i građanima Novog…

Publicada por Hasan Tanović en Lunes, 21 de diciembre de 2020